Live interview met Omrop Fryslân

Tytsjerk- maandag 14 november 2022.

Het was vroeg opstaan voor de 3 leden van Fotoclub Objectief. Jaap Postma, Harmen H. Westra en Keimpe Roedema waren (op uitnodiging van Omrop Fryslân naar Park Vijversburg gekomen voor een live interview in 2 bedrijven. Dit alles naar aanleiding van de foto=expositie in dat park, wegens het 50-jarig jubileum van de fotoclub. Thema van de expositie: ” Het Friese Landschap anno 2022″. Het eerste interview vond plaats in het Theehuisje, waar 2 foto’s uitgestald staan op een schildersezel: het Merenlandschap van Marja Riedstra en het Rivierenlandschap van Jan Venema. Dit deel van het interview ging vooral over de geschiedenis van de club (door Harmen H.Westra als oud-voorzitter) en de uitleg van de expositie (door Keimpe Roedema, huidige voorzitter en lid expositie-commissie). Na een uitgebreide informatieve koffiebreak, kwamen Jaap Postma en Harmen H.Werstra aan het woord over een aantal actuele technische zaken, waar de club zich momenteel mee bezig houdt: Focus Stacking en HDR-fotografie. Harmen had nog wat adviezen voor de man in de studio, hoe zijn hond te fotograferen…….

Kortom een leuke promotie voor de club!

De 20 foto’s bevinden zich in een 6-tal locaties op het Park.

Interview in het Theehuisje