Expositienieuws 1

Kunstroof uit Park Vijversburg

ma 16 jan, 18:48 Algemeen

De leden van Fotoclub Objectief uit Hurdegaryp schrokken behoorlijk toen ze ontdekten, dat een aantal van hun foto’s gestolen was uit Park Vijversburg in Tytsjerk. Een drietal foto’s van Friese landschappen, die buiten hingen zijn plots verdwenen.

Op de drie foto’s, die uit het z.g.  “Groene hokje” verdwenen zijn, staat het Friese landschap van de duinen te Appelscha. Ook bedrijfsleider Audrey Stielstra van Park Vijversburg was ‘not amused’, toen ze onlangs de ontvreemding ontdekte.

Wie de fotografische kunstwerkjes ergens tegenkomt of ziet dat ze bijvoorbeeld op marktplaats worden aangeboden, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van Tytsjerksteradiel in Burgum, zodat de foto’s weer op de plek terechtkomen waar ze horen te hangen

.

 

Gestolen foto’s weer terecht in park Vijversburg

ma 23 jan, 10:14 Algemeen

“Ik tink dat it ‘baldadigheid’ west hat”, zegt bedrijfsleider Audrey Stielstra van Park Vijversburg. “De foto’s leine – wat beskeadige – yn it park wat ferstoppe yn de buert fan it griene skuorke. Se binne te bot beskeadige om se wer op te hingjen.”

De drie landschapsfoto’s die Fotoclub Objectief uit Hurdegaryp na diefstal uit Park Vijversburg kwijt was, zijn weer terecht. Ze werden in het park gevonden, in de buurt van het groene schuurtje waar ze in gehangen hebben.

Drie uitvergrote foto’s  (formaat 50 x 75 cm) van het landschap van de duinen te Appelscha waren plotseling verdwenen na de kerstvakantie. Ze hingen in het zogeheten “groene hokje” , dat buiten staat. “Se hawwe ûngefear in wike fuort west. In fêste kuierder fûn ien en joech dy tip oan ús troch. Dêrnei fûnen wy ek de oare twa. Mooglik hawwe de dieders se los helle mei in skroevedraaier, mar ek mei wat geweld. Want der sitte krassen op de foto’s.”

De expositie met landschapsfoto’s van leden van Fotoclub Objectief is nog te bezichtigen tot en met donderdag 26 januari, minus de drie teruggevonden, maar zwaar beschadigde foto’s. Daarop is het landschap van de Kale Duinen bij Appelscha te zien.  Zie elders op deze site.